dilluns, 3 de novembre del 2014

5.000 pel·lícules de domini públic


Una vegada que una obra passa al domini públic, pot ser "carregada" en el lloc web archive.org, tot i que no implica que et puguis lucrar amb l'obra però sí que pots baixar sense por a estar cometent un delicte. Pels amants del cinema, es tracta d'una veritable cova de tresors, ja que en aquest moment pots trobar prop de 5.000 pel·lícules en "streaming", disponibles per ser baixades (sovint d'alta qualitat). Pel·lícules de culte, comèdies, etc. l'elecció és molt àmplia, selecciona les que més t'agraden i gaudeix-les. Aquí et deixem alguns exemples de les que pots veure.

Metropolis: pel·lícula expressionista de ciència-ficció alemanya produïda durant el curt període de la República de Weimar. Dirigida el 1927 pel director austríac Fritz Lang, la pel·lícula està en silenci i en blanc i negre.

Les 39 Passes (The 39 steeps): Una pel·lícula de 1935 dirigida per Alfred Hitchcock. Es basa lliurement en la novel·la Els trenta-nou graons de John Buchan.


El vagabund (The Vagabond): Músic de Charlot (o vagabund Charlie Chaplin o el violinista) és una fita en l'obra de Charles Chaplin, que mostra, per primera vegada, elements melodramàtics en una de les seves pel·lícules.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada