dimarts, 5 de maig del 2015

La Filmoteca de Catalunya celebra el centenari Orson Welles

Coincidint amb el centenari del seu naixement i amb els 50 anys del rodatge de «Campanades a mitjanit» a Cardona, la Filmoteca de Catalunya organitza a partir del 6 de maig una marató d'activitats relacions amb Orson Welles entre les quals destaquen la projecció de 35 títols del director nord-americà i un seminari internacional en què participaran la filla del realitzador, Chris Welles Feder, i l'actor Keith Baxter.

'Citizen Kane', durant molts anys considerada com la millor pel·lícula de la història del cinema, dóna el tret de sortida a la celebració del centenari del naixement d'Orson Welles amb tota la seva grandesa i complexitat.
Amb només 25 anys, Orson Welles ja era una estrella del teatre i de la ràdio. A partir de llavors, Hollywood el va condemnar a donar tombs per Europa, on de les necessitats en va fer virtuts tan exquisides com Campanades a mitjanit o F for Fake. La seva ombra, en qualsevol cas, plana sobre el cinema modern com una síntesi de diversos llenguatges i una constant reflexió sobre el poder i la traïció de l'amistat.
L'homenatge que li retem seguirà durant tot el mes de juny i, com podreu comprovar, comprèn la totalitat de la seva filmografia com a realitzador, alguns dels treballs inacabats, diverses aparicions com a actor i un seguit d'actes que tindran la seva màxima expressió durant la primera setmana de juny. (Font: http://www.filmoteca.cat/)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada